Voordelen en nadelen van cilindersloten

Voordelen en nadelen van cilindersloten

Een van de meest voorkomende stijlen cilindersloten voor residentieel gebruik is tegenwoordig op de markt. De pennen in een cilinderslot worden in een vooraf bepaald patroon geplaatst wanneer een sleutel in het slot wordt gestoken. Met dit patroon kan het slot worden ontgrendeld, zodat de gebruiker het gebouw kan betreden. Cilindersloten hebben hun eigen unieke manier van functioneren, met alle voor- en nadelen van dien. Bekijk hier hoe u cilinderslot vervangen.

De vele voordelen van cilindersloten

Omdat cilindersloten met pennen en tuimelaars werken, kunnen ze snel door slotenmakers van een nieuwe sleutel worden voorzien als u uw sleutels kwijt bent of als er is ingebroken. Dit is een kosteneffectievere optie om de veiligheid van uw woning te verhogen in vergelijking met het volledig vervangen van het slot.

Eenvoudige installatie: 

de procedure voor het installeren van cilindersloten is vrij eenvoudig, waarbij gewoon gaten moeten worden geboord in de deur waar het slot zal worden geïnstalleerd. Cilindersloten hebben het voordeel dat ze gemakkelijk te installeren zijn. Bovendien kunt u veel deuren kopen waarop deze gaten of het volledige slot zelf al zijn aangebracht, wat de installatie ervan een stuk minder moeilijk maakt.

Cilindersloten kunnen enkel- of dubbelcilinders zijn, omdat ze helemaal door de deurkruk heen reiken. Daarom kunnen cilindersloten zowel een enkele als een dubbele cilinder hebben. Om een slot met dubbele cilinder te openen, hebt u twee sleutels nodig: één voor de buitenkant van de deur en één voor de binnenkant van de deur. Dit voegt een extra beveiligingslaag toe aan uw huis. Sloten met een enkele cilinder werken op dezelfde manier als de meeste standaard deursloten, in die zin dat ze alleen een sleutel voor de buitenkant nodig hebben om te worden geopend.

Personalisering: 

Omdat ze redelijk geprijsd zijn en veel gebruikt worden, zijn deurkrukken die al voorzien zijn van voorgemonteerde cilindersloten verkrijgbaar in verschillende stijlen en variaties. Deze deurkrukken kunnen worden aangepast. Dit betekent dat het eenvoudig is om het uiterlijk van uw deurkruk aan te passen aan de stijl van de ruimte of deur waarin deze zich bevindt.

De nadelen van het gebruik van cilindersloten

Kraakbaar: 

Het gebruik van pennen in cilindersloten maakt het niet alleen gemakkelijk voor slotenmakers om de sloten te wijzigen, maar maakt het ook zeer gemakkelijk voor een dief of slotenpikker om de deur te openen als ze over het juiste gereedschap en knowhow beschikken. Slotenmakers kunnen cilindersloten gemakkelijk wijzigen. Kijk op cilindersloten gelijksluitend.

Gebruik van een Deadbolt: 

Een nadeel van cilindersloten is dat als je geen nachtschoot bij het slot laat installeren, je in de toekomst misschien twee sleutels nodig hebt om je deur te openen als je ervoor kiest om de beveiliging van je deur te upgraden, wat een ongemak kan zijn. Als u echter een nachtslot laat installeren, hebt u slechts één sleutel nodig om uw deur te openen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *